Despre Noi

Ce Facem:

Despre Noi. Suntem Orașul Meu, Culorile Mele, un ONG românesc care s-a angajat să se ajute în toate situațiile în care copii, adulți și familii sunt afectate.

Cu sprijinul partenerilor noștri, avem din anul 2016:

 • -Orfelinate renovate, secții de pediatrie și spații de așteptare ale spitalelor;
 • -Dezvoltarea unui program de terapie artistică pentru a reduce impactul negativ al spitalizării;
 • -Am realizat cea mai mare Campanie de Terapie prin Artă în instituțiile medicale pentru copii din întreaga țară (5000 unități);
 • -Paștele organizat în mod regulat, Ziua Copilului, Sfântul Nicolae și Crăciun pentru copiii defavorizați;
 • -Combaterea violenței față de minorități și femei.

Misiune:

Aduceți puterea artei la copii, adulți și familii, ca modalitate de exprimare și promovare a bucuriei, echilibrului și bunăstării, cu un accent deosebit pe terapia prin artă pentru cei care se confruntă cu circumstanțe de viață copleșitoare pentru care nu au cuvinte.

Viziune:

Fiecare individ folosește procesul creativ al artei pentru a-și îmbunătăți bunăstarea mentală, fizică și emoțională și pentru a promova vindecarea și împuternicirea de sine.

Când se utilizează Terapia prin Artă?

Art-terapia poate fi folosită pentru a trata o gamă largă de tulburări și suferințe. În multe cazuri, poate fi utilizat împreună cu alte tehnici de terapie, cum ar fi terapia de grup sau terapia cognitiv-comportamentală.

Unele situații în care terapia artistică poate fi utilizată includ:

 • -Copiii cu dizabilități de învățare;
 • -Copii, adulți și familii care suferă de stres sever;
 • -Reducerea impactului negativ al spitalizării;
 • -Copiii care suferă de probleme comportamentale sau sociale la școală sau la domiciliu;
 • -Adulții care suferă de probleme comportamentale sau sociale la locul de muncă sau la domiciliu;
 • -Persoanele care suferă de probleme de sănătate mintală;
 • -Persoanele care suferă de leziuni cerebrale;
 • -Copii, adulți și familii care au prezentat un eveniment traumatic;
 • -Predarea prin terapie artistică;

Echipa Noastră:

Manager proiect: Iulian Panait

Iulian este responsabil de păstrarea contactului în permanență cu partenerii nostrii pentru a-i ține la curent cu privire la desfășurarea proiectelor. Iulian a absolvit un master în management și marketing, și a lucrat ca trainer peste șapte ani. Știe exact cum să mobilize o echipă și cum să păstreze pe toată lumea motivată, ceea ce-l face potrivit pentru a manageria acest proiect. Iulian e profesor la școala de fitness MOVE ON FITNESS și antrenor personal și instructor la World Class Romania. În 2016 a devenit vice-președinte al Orasul Meu, Culorile Mele.


Coordonator proiect: Oana Jilavu

Oana conduce proiectele, de la management, implementare, suport tehnic si ridicarea nivelului de constientizare. Oana este avocat si a devenit președinte al Orasul Meu, Culorile Melein 2016.


Lestat MONROE - Art DirectorConcept & Director de Creație: Lestat MONROE

Lestat este responsabil de concept, proiectarea și producerea hărților personalizate. Lestat a organizat prima expozitie în aer liber din Romania – Cow Parade si are o lunga experienta in promovarea artei in spatiul public si a evenimentelor caritabile. A organizat evenimente cu participarea artistilor români contemporani si a donat 75% din fondurile stranse pentru Special Olympics Romania (o expozitie realizata cu sprijinul Nadia Comaneci care promoveaza si ajuta atletii cu dizabilitati psihice). Lestat este director artistic al Cow Parade pentru Europa de Est din 2005. In 2016 a devenit vice-președinte al Orasul Meu, Culorile Mele in 2016.


Designer: Architect Irina Ursache

Hărţile sunt create de arhitecta Irina Ursache. Povestea Irinei începe în București, pe 27 aprilie 1988. După ani întregi de desenat pe marginile caietelor, a studiat arhitectura în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism ‘Ion Mincu’, absolvind în 2013. Ca urmarea a dorinței de a cunoaște mai multe depre viețile trecute ale orașelor, din 2014 a frecvententat cursul postuniversitar de specializare în Reabilitarea Monumentelor Istorice din cadrul Facultății de Istorie și Filosofie, U.B.B., Cluj, absolvind în vara 2016.

Printr-o serie de întâmplări fericite a ajuns să fie implicată în proiectul Orașul Meu, preluând rolul de ilustrator. La Orașul Meu, Culorie Mele a putut împleti pasiunea de a desena, cu cea de a promova cunoașterea patrimoniului urban în rândurile micilor, și marilor ‘coloratori’, sperând că cei la care vor ajunge aceste hărți vor privi orașul, și monumentele acestuia, cu mai mult drag.


Designer Comunicații Web și Scrise: Christopher LEE

Stabilit în Shanghai, Chris & Lestat ți-au început colaboarea în Taiwan. Foarte creativ și talentat cu experiență în multimedia, marketing și design, Chris participă activ la procesul creativ, de la idee până la produsul final. Un foarte bun comunicator, manager de proiect, planificator și team leader, Chris e pasionat de tipocrafie și design de calitate. 


Orașul Meu, Culorile Mele este un ONG românesc care și-a luat angajamentul de a contribui la îmbunătățirea calității vieții copiilor și a familiilor de toate tipurile, din România. Cu ajutorul partenerilor, Orașul Meu, Culorile Melea investit în renovarea centrelor de plasament, a secțiilor de pediatrie și a spațiilor de așteptare din cadrul spitalelor pentru copii din București și din țară, a conceput cel mai mare proiect de Terapie prin Artă desfășurat în România pentru a minimiza impactul negativ al spitalizării pe termen lung asupra copiilor cu afecțiuni cronice, a organizat petreceri și a oferit cadouri copiilor de Paște, Ziua Copilului, Moș Nicolae și Moș Crăciun. Toate produsele „Orașul Meu, Culorile Mele” sunt disponibile de la magazinul nostru on-line la www.Orasul-Meu.com.

Orasul Meu

Orasul Meu

Știați că?

Toate produsele "Orașul Meu, Culorile Mele" sunt disponibile de la magazinul nostru on-line la www.Orasul-Meu.com. Vânzările noastre ajută asociația noastră să finanțeze renovarea și să dezvolte programele de terapie artistică în instituțiile medicale și orfelinatele din România. Fiecare donație este apreciată călduros.

Vă mulțumim pentru solidaritatea voastră!