Viața modernă oferă copiilor aproape tot ce au nevoie, mai puțin lumina zilei

 

Dezbaterea cu privire la volumul de teme dat copiilor a ocupat mult timp paginile de opinie ale ziarelor în ultimii ani. Dar există aspecte mult mai importante despre care rar vorbim.

 

Pe măsură ce copiii primesc tot mai multe teme, trebuie să recunoaștem că îngrămădirea zilelor copiilor cu tot mai multe activități în interior afectează sănătatea lor pe termen lung. Ca adulți, petrecem mai mult timp în interior decât am făcut-o vreodată în istoria speciei noastre.

 

Deja, majoritatea copiilor își petrec timpul în interior. La sfârșitul zilei de școală, probabil îi așteaptă un after school, meditații sau teme de făcut. Când toate acestea iau sfârșit, jocurile, streaming și social media ocupă ce a mai rămas din zi. Ca urmare, aproape trei sferturi din copiii petrec mai puțin timp în aer liber decât deținuții. Un raport din 2016 a concluzionat că 12% dintre copiii nu au fost într-un parc sau mediu natural deloc în anul precedent.

 

Timpul petrecut în aer liber e esențial pentru copii deoarece ajută la dezvoltarea corectă a ochilor, a oaselor și a sistemului imunitar. De asemenea, există dovezi că ar putea împiedica apariția alergiilor.

 

Miopia severă – aproximativ o cincime din cazuri – poate duce la orbire la vârste mai înaintate. Chiar dacă intervențiile chirurgicale cu laser pot restabili vederea, deteriorarea ochiului rămâne, la fel ca și riscurile. Miopia în rândul tinerilor s-a dublat în ultimii 50 de ani. Se anticipează că, dacă nu se va face nimic pentru a limita răspândirea acesteia, jumătate din populația lumii va fi miopică până în 2050.

 

Efectuarea de mici schimbări, cum ar fi asigurarea accesului copiilor la lumina naturală, chiar și atunci când este înnorat și încurajarea activității fizice regulate, le va asigura un viitor mult mai sănătos.

Știați că?

Toate produsele "Orașul Meu, Culorile Mele" sunt disponibile de la magazinul nostru on-line la www.Orasul-Meu.com, precum și în magazinele de top cum ar fi: Cărturești, Diverta, eMag. Vânzările noastre ajută asociația noastră să finanțeze renovarea și să dezvolte programele de terapie artistică în instituțiile medicale și orfelinatele din România. Fiecare donație este apreciată călduros.

Vă mulțumim pentru solidaritatea voastră!