Tații activi au copii mai sănătoși

Într-un studiu al Universitatii din Ohio se arata ca tații care au activitate fizica au un impact pozitiv semnificativ asupra sănătății copiilor lor.

Studiile au arătat ca exista o legătura intre diabetului de tip 2 în rândul copiilor și dieta proastă a părinților și, de asemenea, există dovezi tot mai puternice că starea de sănătate a taților joacă un rol important în apariția obezității infantile în randul copiilor.

Cercetătorii au investigat modul în care condiția fizica a tatălui ar putea influenta starea de sănătate a copiilor. Un grup de șoareci masculi a primit o dietă o dietă bogată în grăsimi timp de trei săptămâni, in timp ce un altul a primit o dieta normala. Apoi, cele doua grupul au fost din nou separate – unii sedentari, altii, lăsați liberi. După trei săptămâni, șoarecii s-au împerecheat, iar urmașii lor au consumat o dietă normală în condiții sedentare timp de un an.

Cercetătorii au constatat ca puii adulților care au făcut exerciții fizice prezintă un metabolism mai bun, o greutatea corporala scăzută si o masa scăzuta a grăsimilor.

„Iată ce este cu adevărat interesant; starea de sănătate a descendenților taților care au fost hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi a fost mai proasta. Dar exercițiu fizic a mitigat acest efect „, au mai spus cercetătorii. „Atunci cand tatal a facut exercitiu fizic, chiar si in cazul in care a avut o dieta bogata in grasimi, am constatat o imbunatatire a sanatatii descendentilor lui.”

Studiile anterioare au arătat că, de asemenea, atunci când mamele fac exerciții fizice, descendenții lor prezinta un metabolism mai bun.

“Pe baza ambelor studii, putem determina ca atunci cand ambii parinti fac exercitii fizice, efectele asupra starii de sanatatea a copiilor sunt si mai semnificative.”

 

Știați că?

Toate produsele "Orașul Meu, Culorile Mele" sunt disponibile de la magazinul nostru on-line la www.Orasul-Meu.com, precum și în magazinele de top cum ar fi: Cărturești, Diverta, eMag. Vânzările noastre ajută asociația noastră să finanțeze renovarea și să dezvolte programele de terapie artistică în instituțiile medicale și orfelinatele din România. Fiecare donație este apreciată călduros.

Vă mulțumim pentru solidaritatea voastră!