Pași simpli ca să ţii mărimea porțiilor sub control

 

 

Farfuria și porția nu sunt mereu același lucru. Ambii termeni sunt foarte important de înțeles şi de copii, și de adulți. Porțile reprezintă cantitatea pe care alegem să o punem pe farfuria noastră. O porție este definită ca o cantitate specifică dintr-un grup de alimente. Cantitatea pe care copilul o pune pe farfurie poate fi mai mare sau mai mică. Și, știm că de multe ori, porțiunea este mult mai mare decât ar trebui.

 

Cei mai mulți oameni subestimează cantitatea de mâncare pe care și-o pun, de fapt, pe farfurie. Puteți măsura și cântări mâncarea, dar acest lucru devine rapid plictisitor. Așadar, cum puteți să controlați dimensiunile porțiunilor dacă nu le măsurați?

 

Puteți să vă învățați copilul să se servească cu porții mai mici, care sunt mai sănătoase și mai potrivite cu ceea ce ar trebui, de fapt, să consume la o singură masă. Nutriţioniştii «Ce Mâncăm» lucrează împreună cu familiile asupra strategiilor în care copiii dumneavoastră pot învăța metode practice pentru a controla dimensiunile porțiilor.

 

Încercați aceste idei pentru a vă ajuta să controlați dimensiunea porțiilor:

 

La masă:

 • Folosiți un bol de salată pentru cină. Este mai ușor să controlați cantitățile cu un recipient mai mică.
 • Utilizați linguri mici sau lingurițe
 • Lăsați copiii să își porționeze singuri mâncarea. Le conferă independență și îi ajută să înceapă să realizeze cantitatea de care au nevoie.
 • Includeți apă ca parte a unei mese sănătoase, excelentă pentru digestie
 • Copiii nu trebuie să mănânce toată mâncarea pentru a avea parte de o masă sănătoasă.
 • Oferiți o varietate de mâncăruri din fiecare grupă de alimente.
 • Încurajează copiii să ia câte o lingură din fiecare grupă de alimente.
 • Copiilor le plac sosurile. Puteți avea niște legume tăiate și un sos cu conținut scăzut de grăsimi.
 • Încurajați copiii să se distreze colorându-și farfuriile cu alimente colorate. Veți vedea că alimentele colorate tind să fie alimente mai sănătoase.
 • Tăiați carnea macră în porții mici înainte de a le pune pe masă.
 • Evitați sucurile, băuturile zaharoase și sucurile de fructe în timpul meselor. Dar dacă insistă asupra unor sucuri, un păhărel pe zi este destul.
 • Limitați gustări la un anumit timp al zilei, astfel încât copiilor le va fi foame în timpul mesei.

 

 

Încurajați-vă copilul să se familiarizeze cu dimensiunile porţilor deoarece consumul inteligent este o parte esențială din a crește mare și a fi sănătos

„Orașul Meu, Culorile Mele” vă invită să exploraţi magazinul nostru online, pe www.orasul-meu.com. Orice produs cumpărat de pe site ajută asociația noastră să aducă România cu un pas mai aproape de egalitate de gen şi şanse. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesaţi pagina campaniei noastre, pe www.orasul-meu.com/svaw. Vă mulțumim pentru solidaritatea voastră!

Știați că?

Toate produsele "Orașul Meu, Culorile Mele" sunt disponibile de la magazinul nostru on-line la www.Orasul-Meu.com, precum și în magazinele de top cum ar fi: Cărturești, Diverta, eMag. Vânzările noastre ajută asociația noastră să finanțeze renovarea și să dezvolte programele de terapie artistică în instituțiile medicale și orfelinatele din România. Fiecare donație este apreciată călduros.

Vă mulțumim pentru solidaritatea voastră!