Sete de vară – un pahar de apă, te rog

E vară, e cald și copiilor le e sete. Deschid frigiderul și întind imediat mână să ia o băutură răcoritoare, plină de zahăr. Te întrebi cum să-i faci să bea apa? Orasul Meu, Culorile Mele iti da câteva sugestii ușoare pe care să le pui în aplicare ca să-i faci pe copii să aleagă mai des sticla de apă pe timpul verii.

E important ca vara să rămâi bine hidratat. Iar toate activitățile de vară în aer liber îi vor face pe copii să le fie sete. Medicii pediatrii «Ce Mâncăm» recomandă copiilor și adolescenților să bea apă și să stea departe de băuturile răcoritoare pline de zahăr sau cele cu cofeină, cum ar fi băuturi energizante și băuturile sport.

De multe ori, chiar și atunci când crezi că ți-e foame, de fapt, nu ai nevoie decât să bei niște apă. Apa are zero calorii și este băutura perfectă pentru a-ți menține copilul hidratat în lunile fierbinți de vară. Toate activitățile în aer liber și vremea toridă, inevitabil, te vor face să-ți fie sete.

Orasul Meu te invata cum sa bei mai multă apă:

  • -Ai grijă să ții frigiderul plin cu sticle de apă apă rece, ușor accesibile și la îndemâna copiilor;
  • -Dacă îți trimiți copiii în vacanță, strecoară în rucsac o sticlă de apă;
  • -Dacă copilul tău face sport pe timpul verii, învață-l să bea câteva guri de apă la fiecare 15-20 de minute;
  • -Învăță-i pe copii să bea apă înainte să le fie sete;
  • -Sucurile, băuturile răcoritoare, pot avea cantități mari de zahăr adăugat – păstrează aceste băuturi pentru o ocazie specială;
  • -Poți încerca să adăugați niște suc în apă ca să-i dai puțină aromă de fructe. O porție de suc înseamnă ¾ de pahar. Asigură-te că eticheta indică 100% suc de fructe;
  • -Fii un model pentru copiii tăi și bea și tu apă.

Grădinițele care doresc sa participe se pot înscrie  până la sfârșitul lunii septembrie, prin email la adresa “nicoleta@orasul-meu.com”, sau printr-un mesaj pe facebook.com/OrasulMeuRomania. Proiectul va continua până la sfârșitul anului 2018.

Ce mancam? este un proiect Orasul Meu, Culorile Mele si Kaufland Romania.

[paypal_donation_button]

 

Știați că?

Toate produsele "Orașul Meu, Culorile Mele" sunt disponibile de la magazinul nostru on-line la www.Orasul-Meu.com. Vânzările noastre ajută asociația noastră să finanțeze renovarea și să dezvolte programele de terapie artistică în instituțiile medicale și orfelinatele din România. Fiecare donație este apreciată călduros.

Vă mulțumim pentru solidaritatea voastră!