Ne place mișcarea

O modalitate bună prin care să-ți încurajezi copilul să facă mișcare e să o transformi într-o activitate distractivă. Atunci când mișcarea e o activitate distractivă, copiii o vor alege de bunăvoie și în timp își vor forma un obicei pentru mișcarea fizică regulată.

Mișcarea pe tot parcursul vieții te ajută la controlul greutății, la reducerea riscurilor asupra sănătății și la îmbunătățirea stării de spirit. Medicii Orasul Meu, Culorile Mele care participa la proiectul „Ce Mâncăm?” recomandă 30 de minute de activitate fizică de trei ori pe săptămână, iar cheia pentru a face acest lucru este planificarea.

Poți să închizi televizorul trei seri pe săptămână, poți să-ți treci asta în calendar, și să faci exercițiul un obicei. Weekend-urile oferă oportunități pentru excursii mai lungi. Iată câteva sugestii pentru a transforma mișcarea în distracție pentru toată familia.

Orasul Meu te invata sa faci miscarea o distractie:

Descoperă cântece distractive, cum ar fi “I Like to Move It” din Madagascar 2, pe care să dansați împreună; dansează în timp ce faci treabă prin casă sau prin grădină pentru a condimenta puțin aceste activități.

  • -Experimentează cu ritmuri rapide și lente: Ai observat că dacă ieși la alergat pe un cântec ritmat, te te miști mai repede într-un timp mai scurt decât pe o melodie lentă? (Studiile zic că da). Folosește un cronometru și află singur.
  • -O plimbare de week-end poate fi distractivă, dar o vânătoare de comori este și mai interesantă.
  • -Activități de sezon: grădinăritul este o metodă bună să faci puțină mișcare primăvara; toată lumea poate ajuta la săpat, udat, plantat și curățat grădina de legume. Vara e un timp bun să-ți speli singur mașina, toamna aduni frunze, iar în timpul iernii, datul zăpezii și bătăile cu zăpadă o să te învioreze.
  • -Când vremea e bună, mută joaca afară: fără să fie nevoie de prea multe planuri sau bani, poți să joci o mulțime de sporturi în curtea din spate: fotbalul, frisbee sau jucatul de-a prinselea te vor ține cu zâmbetul pe buze și în mișcare.
  • -Folosește mai puțin mașina: dacă locuiești la câteva stații de școala copilului tău, poți merge pe jos sau puteți merge cu bicicleta la școală pentru a o doză zilnică de activitate fizică. E nevoie de planificare și de sculat mai devreme dimineața, dar recompensele sunt minunate; mersul pe jos este o modalitate foarte bună de a petrece timpul vorbind.
  • -O simplă plimbare după cină te va ajuta să-ți meniți nivelul de zahăr din sânge în intervalul normal și îți va oferi șansa să contemplezi și să te deconectezi. Admiră natura din jurul tău.

Tine minte, întotdeauna, copiii fac ce fac părinții. Dacă vrei ca copiii tăi să fie activi, fii activ și tu. Asigură-te că copiii tăi înțeleg cât de importantă e mișcarea, pentru tine și pentru ei.

Grădinițele care doresc sa participe se pot înscrie  până la sfârșitul lunii septembrie, prin email la adresa „nicoleta@orasul-meu.com„, sau printr-un mesaj pe facebook.com/OrasulMeuRomania. Proiectul va continua până la sfârșitul anului 2018.

Ce mancam?” este un proiect Orasul Meu, Culorile Mele si Kaufland Romania.

[paypal_donation_button]

Știați că?

Toate produsele "Orașul Meu, Culorile Mele" sunt disponibile de la magazinul nostru on-line la www.Orasul-Meu.com. Vânzările noastre ajută asociația noastră să finanțeze renovarea și să dezvolte programele de terapie artistică în instituțiile medicale și orfelinatele din România. Fiecare donație este apreciată călduros.

Vă mulțumim pentru solidaritatea voastră!