Aprovizionează-te cu gustări sănătoase pentru copii pentru vacanță de vară

Pentru mulți copii, mai mult timp liber și lipsa unui program fix pe timp de vară pot duce la mai multe gustări nesănătoase între mese. Când timpul liber e din belșug, în timpul vacanței de vară, copiii cred adesea că le e foame când, de fapt, sunt doar plictisiți.

Evită creșterea în greutate a copilului pe timpul verii și învăță cum să reduci gustările nesănătoase și cum să îi oferi copilului tău alternative sănătoase și la îndemână.

Ai nevoie de idei de gustări sănătoase? Orasul Meu, Culorile Mele iti recomanda câteva dintre gustări sănătoase, care cu siguranță se vor dovedi un succes printre copii vara asta!

Orasul Meu Gustări de vară sănătoase pentru copii: băuturi

 • legume și sosuri; morcovi, țelină, broccoli și ardei, se înmoaie într-un dressing de smântână cu usturoi, cu conținut scăzut de grăsimi;
 • Smoothie-uri: se amestecă iaurt simplu, cu conținut scăzut de grăsimi, căpșuni, zmeura, afine și gheața într-un blender;
 • Kebab de fructe; culege fructele tale preferate și pune-le pe un băț de lemn;
 • Morcovi și humus;
 • Taie o banană în jumătate și întinde pe ea niște unt de arahide;
 • Tortilla chips la cuptor, cu sos de fasole;
 • Păstrează la îndemână un castron de fructe și legume proaspete, curate și gata să le mănânci pe masa de bucătărie sau în frigider, unde copiii pot ajunge ușor la ele;
 • Afine sau căpșuni congelate cu un iaurt cu conținut scăzut de grăsime pot fi o gustare răcoritoare excelentă după-amiaza. Fă-ți propriile gustări înghețate folosind sucuri de fructe neîndulcite, apă și bucăți de pepene fără semințe. Toarnă conținutul în tăvi pentru cuburi de gheață, înfige în ele niște bețișoare de lemn și îngheață-le;
 • Jumătate de sandwich cu carne de curcan, cu pâine integrală de grâu și un măr tăiat felii;
 • Urdă și biscuiți din cereale integrale;
 • Biscuiți din cereale integrale cu unt de arahide.

Gustările sănătoase de vară sunt cheia pentru a-ți menține copilul sănătos și bine hrănit pe timpul vacanței de vară. Atunci când copiilor le e foame, au tendința să să mănânce gustări nesănătoase ușor accesibile sau fast food. Cu un pic de planificare, îți poți ține copilul pe calea cea bună, pentru o vară sănătoasă, cu gustări sănătoase din care să se înfructe! Implică copiii în procesul de planificare, fă-l distractiv și bucură-te de vară!

Grădinițele care doresc sa participe se pot înscrie  până la sfârșitul lunii septembrie, prin email la adresa “nicoleta@orasul-meu.com”, sau printr-un mesaj pe facebook.com/OrasulMeuRomania. Proiectul va continua până la sfârșitul anului 2018.

„Ce mancam?” este un proiect Orasul Meu, Culorile Mele si Kaufland Romania.

[paypal_donation_button]

 

Știați că?

Toate produsele "Orașul Meu, Culorile Mele" sunt disponibile de la magazinul nostru on-line la www.Orasul-Meu.com. Vânzările noastre ajută asociația noastră să finanțeze renovarea și să dezvolte programele de terapie artistică în instituțiile medicale și orfelinatele din România. Fiecare donație este apreciată călduros.

Vă mulțumim pentru solidaritatea voastră!