Profită de fructele și legumele proaspete de vară

Multe fructe și legume pot fi găsite în magazine precum Kaufland Romania pe tot parcursul anului. În general însă, pe timpul iernii, e adevărat că opțiunile tale sunt ceva mai limitate. Chireșele, prunele sau porumbul, de exemplu, sunt mai ușor de găsit vara. Așa că vara asta trebuie să profiți la maximum de abundența fructelor și legumelor proaspete de sezon. Și dacă te-ai lăsat purtat de val la cumpărături, Orasul Meu, Culorile mele iti arata câteva idei utile care sa te ajute să te bucuri din plin de ce-ți aduce vara, fără să lași ceva să se strice.

Bucura-te de ce-ti aduce vara cu Orasul Meu

-Bucură-te de salate proaspete: Salatele sunt o metodă excelentă dacă vrei să mănânci într-o singură masă o cantitate mare de nutrienți, iar combinațiile posibile sunt aproape nesfârșite! Deși de multe ori ne gândim la ele ca o garnitură pe lângă felul principal, nu există niciun motiv pentru care să nu fie chiar vedeta mesei tale și e bine de știut că poți să combini în salată atât legume, cât și fructe. Salată de spanac cu bucăți de pui, fructe de pădure și căpșuni sau salată de piersici și kale – nu există vreo metodă greșită să faci o salată, sunt o idee bună ca să-i lași pe copiii să experimenteze și să ajute la prepararea lor. Fă o salată împreună cu toată familia și lasă-i pe copii să alegă fructele și legumele proaspete pe care vor să le pună în salată.

-Ghiveci de vară: Raw nu e singura obțiune pe care o ai la îndemână ca să te bucuri de produsele pe care ți le aduce vara. Multe legume și fructe de vară, ca de exemplu kale, fasolea verde sau roșiile proaspete pot să facă parte din ghiveciul tău de vară. Iar la fel ca și salatele, nici aici nu există combinații greșite. Toată familia poate să gătească împreună.

-Gemuri: Alege-ți  fructele preferate și pune de un gem de care să te bucuri la desert. Căpșunile proaspete, afinele și chiar pepeni verzi pot să facă parte dintr-un gem care să te țină luni bune, păstra cu grijă în congelator. Iar vestea bună e că de multe ori, atunci când sunt proaspete fructele sunt atât de dulci încât nici măcar nu trebuie să mai adaugi zahăr.

-Pune la congelator: Multe fructe și legume care își rămân nefolosite pot păstra foarte bine în congelator, ca să le folosești pe tot parcursul anului, mai ales pe timpul iernii. Majoritatea fructelor și legumelor își pot păstra destul de bine gustul în congelator, cu excepția verdețurilor.

-Folosește blenderul: Fructele și legumele proaspete sunt, de asemenea, foarte bune ca să îți faci smoothie-uri și tot felul de supe! Încearcă, de exemplu, să pui în blender câteva fructe proaspete și iaurt pentru un mic dejun sănătos, sau aruncă în blender fructe și legume pe care le ai la îndemână și încearcă o supă rece, de exemplu, gazpacho.

-Fă suc: Fructele și legumele sunt cele mai sănătoase atunci când le consumi așa cum sunt, dar pot fi hrănitoare și dacă le consumi ca suc. Sucurile de fructe și legume sunt un mod excelent ca să-ți iei din ele substanțe nutritive de care ai nevoie, cum ar fi vitaminele și mineralele. Pentru că ai nevoie de cantități mari ca să faci un pahar de suc, sucurile sunt potrivite mai ales vara. Fă-ți propriul suc proaspăt de portocale sau struguri, sau experimentați chiar și cu verdețurile.

Grădinițele care doresc sa participe se pot înscrie  până la sfârșitul lunii septembrie, prin email la adresa “nicoleta@orasul-meu.com”, sau printr-un mesaj pe facebook.com/OrasulMeuRomania. Proiectul va continua până la sfârșitul anului 2018.

Ce mancam? este un proiect Orasul Meu, Culorile Mele si Kaufland Romania.

[paypal_donation_button]

Știați că?

Toate produsele "Orașul Meu, Culorile Mele" sunt disponibile de la magazinul nostru on-line la www.Orasul-Meu.com. Vânzările noastre ajută asociația noastră să finanțeze renovarea și să dezvolte programele de terapie artistică în instituțiile medicale și orfelinatele din România. Fiecare donație este apreciată călduros.

Vă mulțumim pentru solidaritatea voastră!