E gata masa – mai puțină sare, mai puțin zahăr

Cercetările arată că oamenii aleg mai ales mâncarea pentru aromă, mai degrabă decât pentru valoarea ei nutriționala. Sarea și zahărul sunt două dintre cele mai comune substanțe pe care le folosim  în alimente pentru a da aroma mâncării. In cantități mari, pot transforma rapid o alimentație sănătoasă într-una mai puțin sănătoasă. Sarea și zahărul dau gust mâncării, dar pot duce la hipertensiune arteriala, diabet zaharat sau obezitate.

 

Multe alimente procesate, cum ar fi cerealele, bomboanele, prăjiturile, plăcintele, gemurile și jeleurile – chiar și fructele uscate, conțin zahar adăugat. O dieta bogata în zahar poate duce la diabet și obezitate.

Prea multă sare poate provoca tensiune arterială ridicată, care poate fi dăunătoare inimii.

 

Dacă nu sunteți sigur dacă un produs are adăugat zahăr sau sare, asigurați-vă că ați verificat lista de ingrediente.

 

Cum sa eviți zaharul sau sarea:

 

  • Utilizează mirodenii cum ar fi scorțișoara, busuiocul uscat, pătrunjelul, coriandru, praf de usturoi, salvie, cimbru sau rozmarin.
  • Usturoiul și ceapa sunt pline de aromă și oferă substanțe nutritive ca fibrele!
  • Aprovizionați-vă cu ardei. Adăugați ardei iute peste o porție de orez cu fasole pentru a o condimenta un pic!
  • Gătiți cu citrice – citricele, cum ar fi lămâi și portocale sunt o sursă excelentă de vitamina C și sunt potrivite pentru o varietate de feluri de mâncare.
  • Îndulcește-ti micul dejun cu căpșuni, afine, zmeură sau mure. Pot fi adăugate la fulgi de ovăz sau iaurt simplu pentru gust, fibre, și vitamina C.

Știați că?

Toate produsele "Orașul Meu, Culorile Mele" sunt disponibile de la magazinul nostru on-line la www.Orasul-Meu.com, precum și în magazinele de top cum ar fi: Cărturești, Diverta, eMag. Vânzările noastre ajută asociația noastră să finanțeze renovarea și să dezvolte programele de terapie artistică în instituțiile medicale și orfelinatele din România. Fiecare donație este apreciată călduros.

Vă mulțumim pentru solidaritatea voastră!