Cum să-l faci pe micuţul tău să mănânce mai multe fructe și legume

Toţi vrem ca copiii noştri să mănânce alimente mai sănătoase, dar provocarea este cum facem acest lucru fără a transforma masa într-o negociere fără sfârşit. Asta e adevărata provocare! Găsiți modalități de a-i face pe copii să interacționeze cu aceste alimente în moduri distractive! Am adunat câteva idei și sfaturi specifice cu privire la modul în care poţi să-i crești interesul copilului tău pentru fructe și legume.

 

  • Cu cât învață mai mult despre fructe și legume, cu atât copii sunt mai interesați.
  • Căutaţi ferme care vă permit să vă alegeți fructele sau legumele în timpul perioadei de recoltare
  • Faceți o excursie la ferma locală. E o modalitate excelentă și distractivă pentru copii de a vedea alimentele altfel.
  • Plantați-vă propriile fructe și legume, în ghivece sau în curte
  • Lăsaţi-l pe copilul dumneavoastră să planteze semințele și să aibă grijă de plantă 
  • Lăsaţi-i pe copii să găsească rețete online care folosesc fructe și legume
  • Încearcă tăierea fructelor și legumele în forme diferite și lăsați-i pe copii să se joace cu ele în farfurie înainte de a le mânca.
  • Sărbătoriți succesul, chiar dacă sunt pași mici

 

Creșterea consumului de fructe și legume în dieta copilului dumneavoastră nu trebuie să fie cine ştie ce. Obiceiurile au nevoie de timp pentru a se dezvolta. Începeți cu câteva modificări și apoi, în timp, faceţi mai multe schimbări. Daţi familiei dumneavoastră timp să se obișnuiască treptat pentru a nu simți o schimbare bruscă a stilului de viață.

 

Știați că?

Toate produsele "Orașul Meu, Culorile Mele" sunt disponibile de la magazinul nostru on-line la www.Orasul-Meu.com, precum și în magazinele de top cum ar fi: Cărturești, Diverta, eMag. Vânzările noastre ajută asociația noastră să finanțeze renovarea și să dezvolte programele de terapie artistică în instituțiile medicale și orfelinatele din România. Fiecare donație este apreciată călduros.

Vă mulțumim pentru solidaritatea voastră!