Cum sa-i ții pe cei mici motivați sa adopte obiceiuri sănătoase

 

 

Menținerea motivației copiilor este foarte importantă. Sa ții evidenta obiectivelor într-un mod pozitiv este o modalitate excelentă de a te asigura ca obiectivele rămân în mintea celor mici. La fel ca atunci când ii înveți pe copii să țină evidenta sarcinilor de la scoală prin liste și să taie de pe lista proiectele școlare pe măsură ce le fac, listele sunt un instrument excelent utilizarea și în tinerea evidentei obiectivelor legate de viata sănătoasă. Va fi distractiv ca de fiecare data când îndeplinește un obiectiv, copilul tău sa coloreze o căsuță sau să pună un abțibild. Cea mai bună modalitate de a vă menține copilul motivat este supra motivarea. Răbdarea, zâmbetele, cuvintele încurajatoare sau lauda și distracția sunt elemente cheie pentru a-i ajuta pe copii să-și mențină angajamentul.

 

Păstreaza-i pe copii motivați ca să-și atingă obiectivele pentru o viata sănătoasa

 

  • Utilizați o foaie prin care sa urmăriți progresul copii in îndeplinirea obiectivele pentru o viata sănătoasă – atât cele individuale, cat si cele ale întregii familii
  • Masurati progresul obiectivele zilnic sau săptămânal
  • Puneti foaia de urmărire a progresului familiei pe frigider
  • Aveti grija ca foaia de sa fie vizibilă
  • Copiii pot culoara sau lipi o stea de fiecare dată când obiectivul este indeplinit
  • Discutați despre obiectivele dumneavoastră atunci cand petreceti timp în familie
  • Fiți entuziaști! Acest lucru îi va ajuta pe copii să rămână implicați și motivați.
  • Sărbătați succesul chiar si cand e vorba de pași mici

 

Familia dvs. poate avea nevoie de o mulțime de steluțe la început înainte ca un obiectiv pentru o viata sanatoasa sa devina un obicei. Acest lucru este în regulă deoarece face parte din procesul de adoptare și menținere a obiceiurilor sănătoase.  Amintiți-vă că orice schimbare pozitivă, indiferent cât de mică, va contribui la sănătatea copilului dumneavoastră.

 

Sărbători fericite!

 

Știați că?

Toate produsele "Orașul Meu, Culorile Mele" sunt disponibile de la magazinul nostru on-line la www.Orasul-Meu.com, precum și în magazinele de top cum ar fi: Cărturești, Diverta, eMag. Vânzările noastre ajută asociația noastră să finanțeze renovarea și să dezvolte programele de terapie artistică în instituțiile medicale și orfelinatele din România. Fiecare donație este apreciată călduros.

Vă mulțumim pentru solidaritatea voastră!