1 Cum să cumperi alimente în funcție de anotimp? - Orasul Meu

Cum să cumperi alimente în funcție de anotimp?

Cum să cumperi alimente în funcție de anotimp

Datorită supermarketurilor și hypermarketurilor, majoritatea alimentelor sunt disponibile tot anul. Cu toate că poate nu îți dai seama, să cumperi alimente în funcție de sezon poate avea un impact foarte mare asupra portofelului tău, a sănătății și chiar a mediului înconjurător.

E mai bine pentru portofelul tău.

Fii atent la prețurile fructelor și legumelor tale preferate de-a lungul anului. Când e sezonul lor, le vei găsi din abundență și la prețuri rezonabile. Când nu e sezonul lor, prețul lor te poate uimi. De ce se întâmplă asta? Dacă ai crescut vreodată fructe și legume în propria casă, știi deja că ele au nevoie de anumite condiții pentru a crește. Când e sezonul lor, aceste alimente cresc fără niciun efort, de la sine. Dar când nu e sezonul lor, crescătorul depune efort și resurse pentru a obține alimentele respective și, de aceea, la cumpărare prețul lor este mai mare.

E mai bine pentru sănătatea ta.

Să cumperi alimente în funcție de sezon înseamnă să mănânci doar ceea ce găsești specific unei perioade anume a anului! De aceea, e simplu să adaugi aceleași fructe și legume pe lista de cumpărături, tot timpul. Când cumperi doar alimente sezoniere, vei mânca ceva diferit în fiecare lună! Asta înseamnă că vei mânca alimente care au cea mai mare cantitate de nutrienți. Alimentele care nu-s de sezon la tine-n țară vin din toate părțile lumii, unde e timpul lor de coacere. Ia, de exemplu, roșiile: în afara sezonului, ele sunt culese verzi astfel încât să poată fi exportate fără a ajunge stricate la destinație. Când sunt în sezon, ele sunt culese când sunt coapte și sunt achiziționate de la un producător local, astfel încât nu călătoresc atât de mult.

E mai bine pentru mediul înconjurător.

Cumpărând alimente de sezon, impactul tău negativ asupra mediului e mai mic. Alimentele de sezon sunt adesea crescute la nivel local sau regional, astfel încât ele călătoresc mai puțin până ajung în magazine. Nu uita, e nevoie de mai mult timp și energie să crești alimente într-un mediu care nu le este propice, iar asta înseamnă că ele au nevoie de metode care adesea nu-s sustenabile. Să cumperi alimente de sezon înseamnă că fructele și legumele pot crește de la sine, în propriul ritm. Având o distanță mai mică de călătorit, emisiile de carbon sunt mai reduse, iar impactul negativ asupra mediului înconjurător e mai mic.

Cum să cumperi alimente în funcție de anotimp?

Știați că?

Toate produsele "Orașul Meu, Culorile Mele" sunt disponibile de la magazinul nostru on-line la www.Orasul-Meu.com. Vânzările noastre ajută asociația noastră să finanțeze renovarea și să dezvolte programele de terapie artistică în instituțiile medicale și orfelinatele din România. Fiecare donație este apreciată călduros.

Vă mulțumim pentru solidaritatea voastră!