Ce înseamnă prietenia pentru tine?

Ca să poți să-ți înveți copilul ce înseamna cu adevărat prietenia, trebuie să te asiguri mai întâi ca relațiile tale cu ceilalți sunt cu adevărat sincere și bazate pe reciprocitate.

 

Cu cât contemplăm mai mult și încercăm să ne definim nouă înșine ce înseamnă o prietenie, cu atât putem să vedem mai clar cam în ce categorie ar trebui să încadrăm diferiți oameni din viețile noastre. Şi, în același timp, dacă oamenii ăstia ar trebui, sau nu, să mai facă parte din viețile noastre.

 

Un efect secundar al activității ăsteia contemplative e faptul că realizam că, de multe ori, nici noi nu știm exact de ce alegem să petrecem timp cu oamenii cu care petrecem cel mai mult timp, pentru că la prima vedere nu pare să fie, de fapt, vreun motiv anume.

 

Adesea, nu ne împărtășesc ambițiile sau interesele profesional; nu ne sunt o sursă de stabilitate atunci când avem nevoie și chiar, câteodată, sunt în secret încântați atunci când nu ne merge prea bine. De fapt, genul ăsta de oameni sunt – ca atât de mulți dintre oamenii care fac parte din viețile noastre sociale – pur și simplu acolo, la îndemână.


Poate ar trebui să îndrăznim, câteodată, să fim un pic nemiloși. Totuşi, acumularea fără de sfârșit de cunoștințe sau conexiuni superficiale nu e neapărat un semn că ne-am pierdut încrederea în prietenie. E dovada că am devenit mai pretențioși în ceea ce căutăm, de fapt, într-o prietenie.

 

E important să poţi să-ți petreci, dacă e nevoie, din când în când, câte o seară singur cu gândurile tale.

„Orașul Meu, Culorile Mele” vă invită să exploraţi magazinul nostru online, pe www.orasul-meu.com. Orice produs cumpărat de pe site ajută asociația noastră să aducă România cu un pas mai aproape de egalitate de gen şi şanse. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesaţi pagina campaniei noastre, pe www.orasul-meu.com/svaw. Vă mulțumim pentru solidaritatea voastră!

Știați că?

Toate produsele "Orașul Meu, Culorile Mele" sunt disponibile de la magazinul nostru on-line la www.Orasul-Meu.com, precum și în magazinele de top cum ar fi: Cărturești, Diverta, eMag. Vânzările noastre ajută asociația noastră să finanțeze renovarea și să dezvolte programele de terapie artistică în instituțiile medicale și orfelinatele din România. Fiecare donație este apreciată călduros.

Vă mulțumim pentru solidaritatea voastră!