1 Ateliere - Orasul Meu

Ateliere

Live Streaming: „Este timpul pentru mine”

„Este timpul pentru mine” este un atelier de jumătate de zi, conceput pentru a educa profesioniștii și familiile cu privire la tulburările de dispoziție și anxietate înainte, în timpul și după sarcină. Acest atelier include o prezentare principală, o pauză de masă sănătoasă, o sesiune de întrebări și pungă cadou PMAD. Experți în domeniul terapiei, muncii sociale, wellness, sănătate maternală și sănătate pediatrică, împreună cu femeile și membrii familiei ale căror vieți au fost afectate de depresia postnatală, ajută echipa noastră să construiască Atelierul „Este timpul pentru mine”

Orator 

Echipa noastră de PMAD este pregătită de Cristina Crețu (Event Manager la Tedx Camden, Londra, Marea Britanie) și Cristina Ursu (Training Coordinator la TEDx Obor) lucru care duce worksjop-ul nostru la un alt nivel în beneficiul audienței noastre. 

Obiective educaționale

 • Dezvoltarea unei înțelegeri sporite a cauzelor depresiei postnatale și a altor tulburări de dispoziție și consecințele netratării acestora
 • Înțelegerea simptomelor și tratamentul depresiei și anxietății înainte, în timpul și după sarcină
 • Recunoașterea riscurilor asociate tulburărilor de dispoziție și învațarea instrumentelor de screening adecvate;
 • Aflarea importanței atașamentului timpuriu
 • Empatia cu familiile și educarea acestora cu privire la boală
 • Înțelegerea impactul culturii asupra identificării și tratamentului

Program atelier

8:30 am Înregistrare

9:00 am Bun venit

9:15 am Poveste adevărată „Depresia postnatală este reală?

9:30 am Partea 1 a prezentării principale

 • Care sunt tulburările de dispoziție și anxietate perinatale?
 • Mai mult decât „Baby Blues”, Baby Blues vs. PMAD
 • Tipuri de PMAD: Dincolo de depresia postnatala
 • Reducerea riscului PMAD, factori de risc, tratamentul și asistența profesională

10:30 am Pauza

10:45 Partea a 2-a a prezentării principale

 • Bărbații nu sunt imuni, simptomele depresiei paterne
 • Dar copiii?
 • Ajutarea copiilor mai mari
 • Cum pot ajuta prietenii și membrii familiei, lucruri de făcut și de spus
 • Sfatul noastre pentru soți și parteneri: aveți grijă de Dumneavoastră.

12:45  am Sesiune de întrebări si răspunsuri

01.30 pm Sfârșit

Condiții: Atelierul este organizat la sediul clientului, numărul minim de participanți este de 30, prețul per participant este de 49 EURO.

Descărcați prezentarea atelierului AICI.

Live Streaming: Mindfulness și Mind Fitness în perioada Covid19

Atelierul este conceput pentru a sprijini eforturile angajaților de a se adapta la perioade de criză, cum este cea de acum. Cu toții avem nevoie de adaptare. Ne-am pierdut rutina zilnică, suntem încărcați cu multe sarcini, ne-am pierdut o parte din sursele noastre obișnuite de energie. Mind Fitness se referă la antrenamente mentale pe care le putem face fiecare dintre noi, așa cum facem exerciții fizice, astfel încât să accesăm energia din noi și să facem față mai bine crizei. Antrenamentul se bazează pe (1) înțelegerea a ceea ce este mindfulness, sau starea de atenție conștientă în momentul prezent și pe (2) exerciții simple pe care le putem face în diferite împrejurări.

Acest atelier include o prezentare principală live-streamed, o serie de 4 exerciții, o sesiune de întrebări și un Mind Fitness kit, oferit fiecărui participant (PDF).

Orator 

Liliana POPESCU este coach certificat, profesor universitar, vorbitor public, trainer și  moderator. Doctor în filozofie politică (Universitatea din Manchester), are 25 de ani de experiență în educație, este pasionată de mindfulness, a condus grupuri de meditație și practică activ coachingul.

 Obiective educaționale

 • Înțelegerea principalelor principii de funcționare a propriei noastre minți
 • Dezvoltarea unui interes sporit pentru examinarea propriului interior, a gândurilor și atitudinilor
 • Deprinderea unor exerciții de bază de fitness mental
 • Înțelegerea importanței fitnessului mental pentru o viață bună și de success

Program atelier

9:45 – 10:00 Înregistrarea participanților

10:00 – 11:00 am  Partea 1 a prezentării principale

 • Ice breaker. Bun venit și scurtă discuție: Ce vă atrage la această temă?
 • Exercițiu Mind Fitness (1). Discutarea experienței
 • Cum funcționează mintea noastră? Elefantul ca simbol al minții noastre (imagine)
 • Exercițiu Mind Fitness (2)

11:00 – 11:15 Pauză

11:15 – 12:00 am Partea a 2-a a prezentării principale

 • Elemente de bază de neurofiziologie a mindfulness
 • Exercițiu Mind Fitness (3). Discutarea experienței
 • Meditația mindfulness, inteligență emoțională și leadership
 • Exercițiu Mind Fitness (4)

12:00 – 12:15 Întrebări și răspunsuri

12:15 Încheiere

Condiții

Atelierul este organizat online – condițiile concrete vor fi anunțate din timp – cu un număr maxim de 25 participanți, prețul per participant este de 49 euro.

Descărcați prezentarea atelierului AICI.

Live Streaming: « Parenting sănătos » în perioada Covid19

Parenting sănătos în perioada Covid19 este un atelier care implică părinții într-un mediu de învățare socială, conceput pentru a favoriza abilitățile eficiente parentale și pentru a implementa rutine parentale sănătoase, somn, nutriție și activități fizice. Părinții acționează ca modele importante în timpul copilăriei timpurii, deoarece copiii formează o alimentație sănătoasă și comportamente de activitate fizică, care pot dura toată viața. 

Spre deosebire de programele educaționale tradiționale de nutriție și de activitate fizică, acest curriculum se concentrează pe „cum trebuie” să creeze schimbări de viață sănătoase și să depășim barierele pentru o astfel de schimbare. Fiecare unește cuplările formarea abilităților părinților bazate pe comportament cu nutriția și educația activității fizice, subliniind concepte cheie simple de încercat acasă.  

Orator

Oana Jilavu este presedintele Asociatiei „Orasul meu, culorile mele”, avocat si mai ales mama. A trecut prin toate: scutece, adaptarea la gradinita, apoi la scoala, teme si asa mai departe. Cu o vechime de peste 15 ani ca avocat, Oana spune deseori ca, daca poti negocia cu un copil de 3 ani, atunci poti negocia un contract sau o intelegere cu cineva care are 40 de ani. Ea sprijina parintii cu experienta si expertiza ei, pentru ca a trecut la randul sau prin toate si stie cum sa se descurce prin lumea complicata a parenting-ului. Da, parenting-ul ESTE o munca grea, dar poate fi de asemenea si o sursa de DISTRACTIE. Asa ca lasati-o sa va invete strategiile si aptitudinile de care aveti nevoie ca sa aduceti calmul si armonia in casele voastre.

Publicul țintă

Atelierul „Parenting sănătos” este conceput pentru părinții și îngrijitorii copiilor mici, cu accent pe vârste cuprinse între 2 și 5 ani. În timp ce programa este aplicabilă pentru părinții cu copii cu vârsta peste 5 ani, scopul final este de a învăța și de a stabili obiceiuri sănătoase pe viață cât mai devreme posibil. Părinții copiilor cu vârsta sub 2 ani pot lua în continuare lecții valoroase; Cu toate acestea, nutriția, activitatea fizică și conținutul și exemplele parentale sunt cele mai relevante pentru intervalul de vârstă 2-5. 

Acest atelier include o prezentare principală, o pauză sănătoasă de masă și o recreație sănătoasă, o sesiune de întrebări și o geantă sănătoasă pentru părinți, instrucțiuni pentru părinți, activități și imagini A3 care vor ajuta la crearea unui mediu captivant și interactiv. Experți în domeniul nutriției, stării de sănătate, sănătății pediatrie, împreună cu părinții și membrii familiei, ajută echipa noastră să construiască împreună Atelierul „Parenting sănătos”.

Educational Objectives

 • Puterea laudelor;
 • Giving Commands that Work;
 • Rutine zilnice;
 • Rutine săptămânale;
 • Ignorarea nedorită;
 • Aplicarea regulilor.

Program de atelier

8:30 am înregistrare

9:00 am bun venit

9:15 am Povestea adevărată „Există parenting bun?“

9:30 am Discutie principala partea 1

 • Schimbarea modului în care servim mâncarea;
 • Alimentație sănătoasă pentru copilul tău;
 • Citirea etichetelor de nutriție;

10:30 am Pauza

10:45 am Discutie principala partea 2

 • Strategii pentru alimentație sănătoasă și cumpărături;
 • Băuturi îndulcite cu zahăr și activitate fizică;
 • Comportamente Gustări și sărbători sănătoase;

12:45 pm Intrebari si Raspunsuri

01.30pm sfârșit

Condiții: Atelierul este livrat la locația clientului, numărul minim de participanți este de 30, prețul pe participant este de 49 EUR.

Live Streaming Workshop: “How to develop Self-Knowledge – Understanding Mindfulness”.

— Provided in English only —

When asked to sum up all philosophical commandments, the Ancient Greek Philosopher Socrates replied: “Know yourself”. Self-knowledge matters so much because it helps us to get an accurate sense of what we need to be satisfied, which means we can make wiser choices, especially around love and work. Unfortunately, self-awareness isn’t always easy. We can be sidelined by fear, by a reluctance to look within and by a culture which keeps us distracted and unaware. This class guides us to take key steps in the journey towards self-knowledge. Through exercises and conversation, we reach central insights in a remarkably short space of time. We come away excited by the task of understanding the one person we may for too long have been a stranger to: ourselves.  

This online workshop includes a keynote presentation and a Q&A session. Experts in the field of therapy, social work, wellness, help our team to build together The Self  How to develop Self-Knowledge Understanding Mindfulness” Workshop.

Orator

Nikos Marinos is a Clinical Psychologist/ Group Psychodrama Psychoanalytic Psychotherapist / Sociotherapist and a Coach who trained with the Open Psychotherapeutic Centre (Athens) – Institute of Group Analysis  (London, UK & Athens, Greece) and offer a safe and supportive space where personal concerns, conflicts and problems can be explored in an atmosphere of trust and confidentiality, and where new solutions to old problems may be found.

Educational Objectives

 • Techniques to explore our own minds – what is mindfulness
 • How to clarify vague and almost-out-of-reach emotions and thoughts through mindfulness
 • How to understand the emotional dynamics of childhood.
 • How we may appear to others.
 • How to combat self-deception with mindfulness meditation
 • What we are perhaps not so easily able to see about ourselves.

Workshop Program

This is a 2 hour workshop led by Nikos Marinos which takes place regularly in our virtual classroom over Zoom. It is one of 4 workshops around 4 core themes: Love, Work, Self and Culture.

Conditions

Workshop is delivered at the client’s premises, minimum number of participants is 30, price per participant is EUR 29.

 

Download the workshop presentation HERE.

Live Streaming Workshop: “Why we still get Married?

—Provided in English only —

The essence of marriage is to tie our hands, to frustrate our wills, to put high and costly obstacles in the way of splitting up. Why do we do this? Originally, we told ourselves that God wanted us to stay married. But even now, when God is not invoked, we keeping making sure that marriage is rather hard to undo. For one thing, you carefully invite everyone you know to watch you say you’ll stick together. You willingly create a huge layer of embarrassment were you ever to turn around and admit it might have been a mistake. Furthermore, even though you could keep things separate, marriage tends to mean deep economic and legal entanglements. You know it is going to take the work of a phalanx of accountants and lawyers to prize you apart. It can be done, of course, but it will be ruinous. It is as if we somewhere recognize that there might, rather strangely, be some quite good, though uncomfortable, reasons why making it difficult to split up a union can be an advantage for its members.

This online workshop includes a keynote presentation and a Q&A session. Experts in the field of therapy, social work, wellness, help our team to build together Why we still get Married” Workshop.

Orator

Nikos Marinos is a Clinical Psychologist/ Group Psychodrama Psychoanalytic Psychotherapist / Sociotherapist and a Coach who trained with the Open Psychotherapeutic Centre (Athens) – Institute of Group Analysis  (London, UK & Athens, Greece) and offer a safe and supportive space where personal concerns, conflicts and problems can be explored in an atmosphere of trust and confidentiality, and where new solutions to old problems may be found.

Educational Objectives

 • Why Impulses are dangerous and why to marry is to recognize that we require structure to insulate us from our urges
 • We grow and develop gradually. Marriage involve us in attempts to develop, mature and become ‘whole’
 • Investment requires security. How Marriage sets up the conditions in which we can take decisions about what to do with our lives that would otherwise be too risky.

Workshop Program

This is a 2 hour workshop led by Nikos Marinos which takes place regularly in our virtual classroom over Zoom. It is one of 4 workshops around 4 core themes: Love, Work, Self and Culture.

Conditions

Workshop is delivered at the client’s premises, minimum number of participants is 30, price per participant is EUR 29.

 

Download the workshop presentation HERE.

Live Streaming Workshop: “20 modern ideas & truths about Marriage today

— Provided in English only —

Our society typically devotes huge attention to the start of a marriage – and particularly to the actual wedding ceremony. We’re correct that a great deal of thought is needed somewhere. But it’s the continuation of marriage that is – of course – the real challenge and here we are too often left on our own. This virtual workshop will  guide you to the rest of a life together, containing twenty central ideas on how to make a relationship work over decades beyond the wedding day. You will be introduced with suggestions on coping with the monumental challenges that any couple will face as they build a life together.  Love is ultimately not just a feeling but a skill that has to be learnt.  This virtual workshop is a small manual of sorts.

This online workshop includes a keynote presentation and a Q&A session. Experts in the field of therapy, social work, wellness, help our team to build together 20 modern ideas & truths about Marriage today” Workshop.

Orator

Nikos Marinos is a Clinical Psychologist/ Group Psychodrama Psychoanalytic Psychotherapist / Sociotherapist and a Coach who trained with the Open Psychotherapeutic Centre (Athens) – Institute of Group Analysis  (London, UK & Athens, Greece) and offer a safe and supportive space where personal concerns, conflicts and problems can be explored in an atmosphere of trust and confidentiality, and where new solutions to old problems may be found.

Educational Objectives

 • How to lower your expectations with “optimistic pessimism”
 • Why we married who we married
 • Being a good teacher and a good student
 • Sex in marriage
 • In praise of compromise
 • The partner as “a child”
 • Closeness

Workshop Program

This is a 2 hour workshop led by Nikos Marinos which takes place regularly in our virtual classroom over Zoom. It is one of 4 workshops around 4 core themes: Love, Work, Self and Culture.

Conditions

Workshop is delivered at the client’s premises, minimum number of participants is 30, price per participant is EUR 29.

 

Download the workshop presentation HERE.

Live Streaming Workshop: “How to find Love today Dating in a digital era” 

— Provided in English only —

Choosing a life-partner can be one of the trickiest decisions we will ever make. We are expected to follow our feelings, and locate people according to our intuition. And yet, our emotions cannot always be trusted; and they often lead us to problematic characters that repeat patterns of suffering. We once relied on parents and society to find partners for us, however, the process and responsibility has now been handed over to us. In many cases, our frantic pursuit leads to complications. Fortunately, there are practical ideas we can engage with to understand our needs and find long-lasting love.

This online workshop includes a keynote presentation and a Q&A session. Experts in the field of therapy, social work, wellness, help our team to build together “Love  How to find Love today – Dating in a digital era” Workshop.

Orator

Nikos Marinos is a Clinical Psychologist/ Group Psychodrama Psychoanalytic Psychotherapist / Sociotherapist and a Coach who trained with the Open Psychotherapeutic Centre (Athens) – Institute of Group Analysis  (London, UK & Athens, Greece) and offer a safe and supportive space where personal concerns, conflicts and problems can be explored in an atmosphere of trust and confidentiality, and where new solutions to old problems may be found.

Educational Objectives

 • Improve our understanding of why we make the choices we do.
 • Discover how our early experiences give us scripts, some of them problematic, about whom we can love.
 • Examine harmful repetitive patterns.
 • Ask whether we sometimes reject love and affection because it feels undeserved and out of line with our sense of worth.
 • Study three of the most common techniques by which we sabotage our chances of fulfilment.
 • Explore whether we are being too ‘choosy’ or, conversely, not choosy enough.

Workshop Program

This is a 2 hour workshop led by Nikos Marinos which takes place regularly in our virtual classroom over Zoom. It is one of 4 workshops around 4 core themes: Love, Work, Self and Culture.

Conditions

Workshop is delivered at the client’s premises, minimum number of participants is 30, price per participant is EUR 29.

 

Download the workshop presentation HERE

Live Streaming Workshop: “How to be a Good Parent?” 

— Provided in English only —

Simply defined, the task of a good enough parent is to shepherd a human from babyhood to maturity. This comprises both a physical and an emotional dimension, physically involving such feats as the art of finding one’s mouth, putting on a sock, tying a shoe and combing the rear left side of one’s head. And emotionally, involving the arts of self-awareness, communication, realism and compromise. The most basic and never to be forgotten fact about any infant is that it is necessarily born into a state of radical immaturity at the level of its capacity for emotional self-regulation. Over many long years, it must be guided into developing into that most prized but elusive of beings: an emotional adult. The distinction between adult and infant is, confusingly, never assured by age alone, nor can it be determined by simply looking at someone’s face and body, let alone their outward status or profession. There are nonagenarians who, in emotional aspects, are still mired in toddlerhood and nine year old who – in their responses to life’s vicissitudes – rival many so-called grown-ups.

This online workshop includes a keynote presentation and a Q&A session. Experts in the field of therapy, social work, wellness, maternal health and pediatric health, along with parents and caregiver, help our team to build together “How to be a Good Parent” Workshop.

Orator

Nikos Marinos is a Clinical Psychologist/ Group Psychodrama Psychoanalytic Psychotherapist / Sociotherapist and a Coach who trained with the Open Psychotherapeutic Centre (Athens) – Institute of Group Analysis  (London, UK & Athens, Greece) and offer a safe and supportive space where personal concerns, conflicts and problems can be explored in an atmosphere of trust and confidentiality, and where new solutions to old problems may be found.

Educational Objectives

 • What mostly is the Task of Parenthood?
 • The joys and sorrows of Parenting
 • The significance of being a Parent
 • The importance of a family
 • How to manage to be a good parent and balanced career
 • How to listen to your children
 • How should a parent love their child?

Workshop Program

This is a 2 hour workshop led by Nikos Marinos which takes place regularly in our virtual classroom over Zoom.

Conditions

Workshop is delivered at the client’s premises, minimum number of participants is 30, price per participant is EUR 29.

 

Download the workshop presentation HERE.

Știați că?

Toate produsele "Orașul Meu, Culorile Mele" sunt disponibile de la magazinul nostru on-line la www.Orasul-Meu.com. Vânzările noastre ajută asociația noastră să finanțeze renovarea și să dezvolte programele de terapie artistică în instituțiile medicale și orfelinatele din România. Fiecare donație este apreciată călduros.

Vă mulțumim pentru solidaritatea voastră!