Despre Noi

CE FACEM:

Suntem Orașul Meu, Culorie Mele, un ONG românesc ce se angajează să ofere suport copiilor dezavantajați, care suferă de afecțiuni cronice.

Prin Programul Creativ*, Orașul Meu, Culorile Mele a reușit să:

-Renoveze orfelinate, saloane și săli de așteptare din spitalele pentru copii; și

-Să creeze un Program de Terapie prin Artă** pentru a reduce impactul negativ al spitalizării.

OUR GIANT COLORING MAPS:

Programul de Terapie prin Artă a fost creat de Orasul Meu, Culorile Mele în strânsă legătura cu medici pediatri, psihologi, profesori, arhitecți și designeri. Prin proiectarea, producerea și promovarea hărților uriașe, Orasul Meu, Culorile  Mele a reușit să strângă banii necesari pentru renovarea sălilor de așteptare și a saloanelor de pediatrie, în câteva spitale din România.

Hărţile noastre sunt:

-Produse unice si versatilitate: pot fi utilizate acasă, în gradiniţe, restaurante, locuri de joacă, săli de aşteptare din spitale, etc.;

-Create și produse în România și printate pe hârtie reciclată, pentru a minimiza impactul asupra mediului. Fiecare hartă oferă până la 80 de ore de distracție pentru întreaga familie.

-Se bucură de succes comercial, fiind disponibile spre vânzare prin intermediul unora dintre cele mai importante lanțuri de magazine din România, precum Cărturești, Diverta sau eMag, și în același timp, și în magazinul nostru online de pe www.Orasul-Meu.com.

-Hărțile de colorat uriașe s-au dovedit a avea un mare succes în rândul părinților, oferindu-le un produs educațional alternativ care stimulează imaginația copiilor și le îmbogățește cunoștiințele generale despre locurile istorice din cinci orașe românești.

-Hârțile uriașe Orasul Meu, Culorile  Mele au fost folosite cu succes în educatie. Ele sunt folosite cu succes în instituții de învățământ private, precum Montessano School, care au integrat produsele Orasul Meu, Culorile Mele în activitățile lor de zi cu zi, bucurându-se de un foarte bun feedback din partea profesorilor și a părinților, ce au recunoscut efectele terapeutice ale produselor “Orasul Meu, Culorile Mele”.

MISIUNE:

Scopul nostru este să aducem momente de bucurie prin produsele noastre utile şi distractive, ce pot fi utilizate atât de copii, cât şi de adulţi.

Vrem să aducem culoare în viaţa tuturor copiilor cu nevoi speciale, care suferă de boli cronice grave.

VIZIUNE:

Astăzi, în România și în Republica Moldova, aproximativ 250.000 de copii suferă de afecțiuni cronice, precum cancer, HIV, insuficiență cardiacă, insuficiență renală, hemofilie sau scleroză în plăci.

Cu ajutorul dumneavoastră putem finanţa dezvoltarea Programelor de Terapie prin Artă şi renovarea în unităţile medicale şi orfelinatele din România şi Republica Moldova, astfel încât să le facem să arate astfel!

ECHIPA NOASTRĂ:


Manager proiect:
Iulian Panait

Iulian este responsabil de păstrarea contactului în permanență cu partenerii nostrii pentru a-i ține la curent cu privire la desfășurarea proiectelor. Iulian a absolvit un master în management și marketing, și a lucrat ca trainer peste șapte ani. Știe exact cum să mobilize o echipă și cum să păstreze pe toată lumea motivată, ceea ce-l face potrivit pentru a manageria acest proiect. Iulian e profesor la școala de fitness MOVE ON FITNESS și antrenor personal și instructor la World Class Romania. În 2016 a devenit vice-președinte al Orasul Meu, Culorile Mele.

No Foto - Orasul MeuCoordonator proiect: Oana Jilavu

Oana conduce proiectele, de la management, implementare, suport tehnic si ridicarea nivelului de constientizare. Oana este avocat si a devenit președinte al Orasul Meu, Culorile Mele in 2016.

Lestat MONROE - Art DirectorArt Director: Lestat MONROE

Lestat este responsabil de concept, proiectarea și producerea hărților personalizate. Lestat a organizat prima expozitie în aer liber din Romania – Cow Parade si are o lunga experienta in promovarea artei in spatiul public si a evenimentelor caritabile. A organizat evenimente cu participarea artistilor români contemporani si a donat 75% din fondurile stranse pentru Special Olympics Romania (o expozitie realizata cu sprijinul Nadia Comaneci care promoveaza si ajuta atletii cu dizabilitati psihice). Lestat este director artistic al Cow Parade pentru Europa de Est din 2005. In 2016 a devenit vice-președinte al Orasul Meu, Culorile Mele in 2016.

Copywriter: Ovidiu TITA

Ovidiu va scrie materiale de promovare ale proiectului, precum invitații, comunicate de presă și comunicarea online a proiectului. Ovidiu este jurnalist freelancer.

 

Designer: Architect Irina Ursache

Hărţile sunt create de arhitecta Irina Ursache. Povestea Irinei începe în București, pe 27 aprilie 1988. După ani întregi de desenat pe marginile caietelor, a studiat arhitectura în cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism ‘Ion Mincu’, absolvind în 2013. Ca urmarea a dorinței de a cunoaște mai multe depre viețile trecute ale orașelor, din 2014 a frecvententat cursul postuniversitar de specializare în Reabilitarea Monumentelor Istorice din cadrul Facultății de Istorie și Filosofie, U.B.B., Cluj, absolvind în vara 2016.

Printr-o serie de întâmplări fericite a ajuns să fie implicată în proiectul Orașul Meu, preluând rolul de ilustrator. La Orașul Meu, Culorie Mele a putut împleti pasiunea de a desena, cu cea de a promova cunoașterea patrimoniului urban în rândurile micilor, și marilor ‘coloratori’, sperând că cei la care vor ajunge aceste hărți vor privi orașul, și monumentele acestuia, cu mai mult drag.

Designer Comunicații Web și Scrise: Christopher LEE

Stabilit în Shanghai, Chris & Lestat ți-au început colaboarea în Taiwan. Foarte creativ și talentat cu experiență în multimedia, marketing și design, Chris participă activ la procesul creativ, de la idee până la produsul final. Un foarte bun comunicator, manager de proiect, planificator și team leader, Chris e pasionat de tipocrafie și design de calitate.

*Programul Creativ constă în renovarea orfelinatelor si unităţilor medicale pentru copii, precum şi în dezvoltarea Programului de Terapie prin Artă în România şi Republica Moldova. ** Programul de Terapie prin Artă utilizează procesul de creaţie pentru a îmbunătăţi starea fizică, mentală şi emoţională a unei persoane.