Cum să cumperi alimente în funcție de anotimp?

Cum să cumperi alimente în funcție de anotimp

Datorită supermarketurilor și hypermarketurilor, majoritatea alimentelor sunt disponibile tot anul. Cu toate că poate nu îți dai seama, să cumperi alimente în funcție de sezon poate avea un impact foarte mare asupra portofelului tău, a sănătății și chiar a mediului înconjurător.

E mai bine pentru portofelul tău.

Fii atent la prețurile fructelor și legumelor tale preferate de-a lungul anului. Când e sezonul lor, le vei găsi din abundență și la prețuri rezonabile. Când nu e sezonul lor, prețul lor te poate...

read more


Mănâncă sănătos cu bani puțini

Mănâncă sănătos cu bani puțini

Dacă vrei să mănânci sănătos fără să rămâi falit, nu-ți face griji: Poți face asta!

Nimeni nu ar trebui să cheltuiască tot salariul pe alimente, în ciuda reputației pe care hrana sănătoasă o are, că e scumpă. Noi avem niște recomandări despre cum să economisești, dar să mănânci, în același timp, sănătos.

  • Cel mai simplu să rămâi sănătos e să mergi la cumpărături cu o listă. Nu doar că datorită ei alegi alimente sănătoase, însă te obligă să te ții de ceea ce scrie acolo, astfel încât vei...

read more


Cum să mănănci sănătos acasă

Tuturor ne pasă de sănătatea familiei noastre! Cu toate acestea, abia dacă reușim să ne adunăm cu toții în jurul mesei cel puțin o dată pe zi. Dacă vrem ca masa să fie și sănătoasă, lucrurile se complică! Însă cu pași mici, orice devine posibil. De exemplu, înlocuirea sucurilor carbogazoase cu apa e o alegere conștientă care ne ajută să realizăm mai bine ce oferim copiilor noștri din punct de vedere alimentar. Înainte să-ți dai seama, alegerile sănătoase vor deveni a doua ta natură. Poți să faci asta...

read more


Țineți copiii în mișcare

De acum înainte, a sosit luna, ceea ce înseamnă că anul școlar se apropie de sfârșit, iar vremea devine mai tentantă să ieșim în aer liber. De aceea este momentul potrivit să vă duceți copiii și / sau studenții în mișcare. Iată sfaturile echipei noastre de a fi activi. 

  1. Încurajați unele jocuri în activități zilnice - există multe lucruri pe care le puteți face în interior și în afara.
  2. Pe data de 8 mai, ziua este sărbătorită. "Pentru a merge pe o bicicletă școlară." Încurajați copiii să meargă...

read more


Cum asiguram grasimile esentiale in alimentatia copilului?

Cum asiguram grasimile esentiale in alimentatia copilului?

Alaturi de carbohidrati, grasimile sunt principala sursa de energie a organismului. Grasimile sunt esentiale pentru copii, in special pentru bebelusi, avand un rol important in dezvoltarea creierului, a sistemului nervos si a ochilor.

De aceea copii in crestere au nevoie de mai multe grasimi in alimentatie decat adultii.

Alimentele care contin grasimi necesare creierului:
Este important ca in alimentatia copilului sa se asigure acele grasimi bune reprezentate de acizi grasi esentiali (AGE).

Exista doua tipuri de grasimi esentiale: omega...

read more


Copiii mananca mai mult zahar decat doza recomandata pentru un adult

Copiii mananca mai mult zahar decat doza recomandata pentru un adult

Copiii depășesc doza maximă recomandată de zahăr pentru un adult de 18 ani inainte sa implineasca vârsta de 10 ani, potrivit experților.

Copiii consumă mult mai mult decât ar trebui, cu opt cuburi de zahăr mai mult pe zi sau 2.800 de cuburi mai mult pe an, decat doza recomandata. Alegerea alimentelor și a băuturilor cu conținut scăzut de zahăr poate face diferența.

Maximul zilnic recomandat de zahăr pentru copiii cu vârste între patru și șase ani este...

read more


Prima campanie națională împotriva obezității desfășurată în grădinițe se încheie cu succes

Începeți Simplu cu programul  "Ce Mâncăm?"

 

BUCUREŞTI - 8 ianuarie 2019 - Asociația Orașul Meu, Culorile Mele și Kaufland România doresc să marcheze încheierea cu succes a proiectului „Ce mâncăm?” (www.Orasul-Meu.com/Ce-Mancam), prima campanie cu acoperire națională de combatere a creșterii îngrijorătoare a ratei obezității infantile. În mai puţin de 6 luni, iunie - decembrie 2018, „Ce mâncăm?” a ajuns la 20.000 de copii, din 280 de grădiniţe, în toate judeţele României.

 

Ne confruntăm din ce în ce mai...

read more


Băieții nu sunt în regulă

Băieții nu sunt în regulă

Dacă vrei să emasculezi un tip, când ești la un restaurant, întreabă-l tot ce vrea sa comande și apoi când va veni chelnerul ... comanda pentru el. E amuzant pentru că nu ar trebui să fie atât de ușor să jefuiți un bărbat de masculinitatea lui - dar este.

Peste ocean, auzim cu regularitate despre incidente care se lasă cu împușcături. Ce au toate aceste incidente în comun? Arme, da. Dar, de asemenea, băieți. Fetele nu pun mana pe arme ca sa comita...

read more


Viața modernă oferă copiilor aproape tot ce au nevoie, mai puțin lumina zilei

Viața modernă oferă copiilor aproape tot ce au nevoie, mai puțin lumina zilei

Dezbaterea cu privire la volumul de teme dat copiilor a ocupat mult timp paginile de opinie ale ziarelor în ultimii ani. Dar există aspecte mult mai importante despre care rar vorbim.

Pe măsură ce copiii primesc tot mai multe teme, trebuie să recunoaștem că îngrămădirea zilelor copiilor cu tot mai multe activități în interior afectează sănătatea lor pe termen lung. Ca adulți, petrecem mai mult timp în interior decât am făcut-o vreodată în istoria speciei...

read more


De ce devenim din ce în ce mai alergici la alimente

De ce devenim din ce în ce mai alergici la alimente

Studii recente privind moartea a doi adolescenți britanici după ce au consumat susan și arahide au subliniat consecințele uneori tragice ale alergiilor alimentare. În august, o fetiță de șase ani din Australia a murit ca urmare a unei alergii la lapte.

Creșterea alergiilor în ultimele decenii a fost deosebit de vizibilă în Occident. Alergia alimentară afectează acum aproximativ 7% dintre copiii din Marea Britanie și 9% dintre cei...

read more


Cum sa-i ții pe cei mici motivați sa adopte obiceiuri sănătoase

Cum sa-i ții pe cei mici motivați sa adopte obiceiuri sănătoase

Menținerea motivației copiilor este foarte importantă. Sa ții evidenta obiectivelor într-un mod pozitiv este o modalitate excelentă de a te asigura ca obiectivele rămân în mintea celor mici. La fel ca atunci când ii înveți pe copii să țină evidenta sarcinilor de la scoală prin liste și să taie de pe lista proiectele școlare pe măsură ce le fac, listele sunt un instrument excelent utilizarea și în tinerea evidentei obiectivelor legate de viata sănătoasă. Va fi distractiv ca...

read more


Cum să le îmbunătățești stima de sine copiilor tăi

Părinții care vor sa le asigurare o alimentație corespunzătoare familiilor lor sunt deseori preocupați de promovarea unei imagini corporale pozitive. Iată câteva lucruri pe care le poţi face ca părinte pentru a-ţi ajuta copiii să crească simtindu-se bine in pielea lor.

 Nu te concentra pe aparenţe

O imagine de sine pozitivă se dezvoltă atunci când părinții se concentrează asupra a ceea ce trupurile copiilor lor pot face, mai degraba decat cum arată. Comentarii pot fi îndreptate spre flexibilitate, forță, rezistență, persistență sau orice alt aspect admirabil al performanței. 

read more


Ajutați-vă familia să își atingă obiectivele

Ajutați-vă familia să își atingă obiectivele

Cu puțină planificare, puteți să vă direcționați  ferm familia pe drumul spre succes. Atunci când lucrați împreuna cu copiii dvs. pentru a discuta și înțelege dorințele lor, în același timp, și ei sunt mai deschiși sa învețe care sunt acțiunile care ii vor ajuta sa sa ajungă acolo. De asemenea, copilul dvs. va învăța cum sa evite predestinarea sau alte acțiuni care ii vor deraia parcursul. Implicați copiii în decizii și ajutați-i să creeze ei înșiși un mediu propice succesului.

  

read more


Pași simpli ca să ţii mărimea porțiilor sub control

Pași simpli ca să ţii mărimea porțiilor  sub control

Farfuria și porția nu sunt mereu același lucru. Ambii termeni sunt foarte important de înțeles şi de copii, și de adulți. Porțile reprezintă cantitatea pe care alegem să o punem pe farfuria noastră. O porție este definită ca o cantitate specifică dintr-un grup de alimente. Cantitatea pe care copilul o pune pe farfurie poate fi mai mare sau mai mică. Și, știm că de multe ori, porțiunea este mult mai mare decât ar trebui.

 

Cei mai mulți...

read more


Tații activi au copii mai sănătoși

Tații activi au copii mai sănătoși

Într-un studiu al Universitatii din Ohio se arata ca tații care au activitate fizica au un impact pozitiv semnificativ asupra sănătății copiilor lor.

Studiile au arătat ca exista o legătura intre diabetului de tip 2 în rândul copiilor și dieta proastă a părinților și, de asemenea, există dovezi tot mai puternice că starea de sănătate a taților joacă un rol important în apariția obezității infantile în randul copiilor.

Cercetătorii au investigat modul în care condiția fizica a tatălui ar putea influenta...

read more


Ce înseamnă prietenia pentru tine?

Ce înseamnă prietenia pentru tine?

Ca să poți să-ți înveți copilul ce înseamna cu adevărat prietenia, trebuie să te asiguri mai întâi ca relațiile tale cu ceilalți sunt cu adevărat sincere și bazate pe reciprocitate.

 

Cu cât contemplăm mai mult și încercăm să ne definim nouă înșine ce înseamnă o prietenie, cu atât putem să vedem mai clar cam în ce categorie ar trebui să încadrăm diferiți oameni din viețile noastre. Şi, în același timp, dacă oamenii ăstia ar trebui, sau nu, să mai facă parte din...

read more


Cum să-l faci pe micuţul tău să mănânce mai multe fructe și legume

Cum să-l faci pe micuţul tău să mănânce mai multe fructe și legume

Toţi vrem ca copiii noştri să mănânce alimente mai sănătoase, dar provocarea este cum facem acest lucru fără a transforma masa într-o negociere fără sfârşit. Asta e adevărata provocare! Găsiți modalități de a-i face pe copii să interacționeze cu aceste alimente în moduri distractive! Am adunat câteva idei și sfaturi specifice cu privire la modul în care poţi să-i crești interesul copilului tău pentru fructe și legume.

  • Cu cât învață mai mult despre fructe...

read more


E gata masa – mai puțină sare, mai puțin zahăr

E gata masa -  mai puțină sare, mai puțin zahăr

Cercetările arată că oamenii aleg mai ales mâncarea pentru aromă, mai degrabă decât pentru valoarea ei nutriționala. Sarea și zahărul sunt două dintre cele mai comune substanțe pe care le folosim  în alimente pentru a da aroma mâncării. In cantități mari, pot transforma rapid o alimentație sănătoasă într-una mai puțin sănătoasă. Sarea și zahărul dau gust mâncării, dar pot duce la hipertensiune arteriala, diabet zaharat sau obezitate.

 

Multe alimente procesate, cum ar fi cerealele, bomboanele, prăjiturile,...

read more


Un medic nutriționist îți explică ce înseamnă o dietă sănătoasă pentru copiii tăi

Anda Avramescu

Ne-am obișnuit ca atunci când auzim de malnutriție să ne gândim la imagini cu copii subnutriți din tărâmuri îndepărtate. Dar malnutriția include orice formă de nutriție „proastă”, nu doar subnutriția. Iar când vine vorba de cauzele malnutriției, în zilele noastre, ne confruntăm din ce în ce mai mult cu un alt aspect al nutriție necorespunzătoare: epidemia globală de obezitate.

Potrivit Raportului Global privind Nutriția, dintre cei 667 de milioane de copii sub cinci ani din lume, 50 de milioane „nu cântăresc suficient pentru înălțimea lor”, iar aproape tot pe atât...

read more


Micul dejun – cea mai importantă masă a zilei

Micul dejun - cea mai importantă masă a zilei

Te întrebi de ce se zice că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei? Iată doar câteva motive pentru care copilul dumneavoastră ar trebui să mănânce un mic dejun sănătos în fiecare dimineaţă:

  • Studiile arată că mâncatul micului dejun în fiecare zi este important pentru menținerea unei greutăți sănătoase. Atunci când copilul dumneavoastră îşi începe ziua cu un mic dejun sănătos, va fi mai puţin înclinat să mănânce gustări calorice în...

read more


Știați că?

Toate produsele "Orașul Meu, Culorile Mele" sunt disponibile de la magazinul nostru on-line la www.Orasul-Meu.com. Vânzările noastre ajută asociația noastră să finanțeze renovarea și să dezvolte programele de terapie artistică în instituțiile medicale și orfelinatele din România. Fiecare donație este apreciată călduros.

Vă mulțumim pentru solidaritatea voastră!